Colorgrader - Menneskebørn

En kortfilm af Kristine Bidstrup produceret med støtte fra Aarhus Filmværksted. Min rolle på produktionen var som colorgrader.

NARRATIVET

19-årige Caroline opdager, at hun er gravid kort før gæsterne ankommer. Men festen, som hun holder uden sine forældres viden, skal vise sig at blive alt andet end dét, hun havde forestillet sig. For da den uvidende far til barnet, William, dukker op med sin bedste ven, kan hemmelighederne ikke længere holdes skjult… Og hun er ikke den eneste, som gemmer på én.

Look

Rec.709

Log

DEN VISUELLE STIL

Kortfilmen “Menneskebørn” blev støttet af Aarhus Filmværksted, hvilket gav mig adgang til en Grading Suite med DaVinci Resolve Studio. Scenerne var allerede skudt i en farverig lyssætning, hvilket gjorde mit arbejde endnu sjovere, da jeg havde mulighed for at arbejde i dybden med saturation og hue.

En af de mest udfordrende scener i “Menneskebørn” er faktisk den allerførste scene. Denne scene var blevet skudt over to omgange, hvor der, grundet produktionelle omstændigheder, var blevet skudt i forskelligt farvet lys. Her lå arbejdet i at få det hele til at matche op sammen. Læg især mærke til forskellen mellem de to skud i deres rec.709 form nedenfor.

Look

Rec.709

Log

I denne situation var det afgørende at tilpasse farvegradningen for at opnå den ønskede konsistens mellem de to scener, der var blevet optaget under forskellige lysforhold. Det var en udfordrende opgave, da farvevariansen var betydelig. Jeg arbejdede nøje med DaVinci Resolve Studio og justerede både saturation og hue omhyggeligt for at opnå en harmonisk overgang mellem de to optagelser. 

Dette arbejde med at matche scenerne var afgørende for at opretholde filmens sammenhæng og sikre, at publikum ikke blev distraheret af de forskellige farver i de to optagelser. Det var en udfordrende proces, men det endelige resultat hjalp med at skabe en visuel konsistens og bidrog til filmens samlede æstetik og fortælling.

CREW

Instruktør: Kristine Bidstrup
Producer: Marta Eliseo Tronhjem
Manusforfattere: Jonas Dam Lerke & Kristine Bidstrup
Fotograf: Andreas Klevin
Lysmester: Joachim Blaabjerg
Tonemestre: Sofie Fors Holmark & Andreas Hayden
Produktionsleder: Pern Rejmers Tobiasen
Klipper: Xenia Lyng
Scenografer: Hannibal Frydendal Hansen & Freja Kristoffersen
Komponist: Anton Nordahl
Grafik: Jane Hedegaard
Colorgrading: Andreas Løhde Drejer

Skuespillere 
Anna Søgaard Frandsen / Andreas Dittmer / Johanna-Antonina Storm / Theresa Nabifwo Mangara / Magnus Juhl Andersen /  Frederik Grundtvig

Look

Rec.709

Log

SE FILMEN HER

OBS! Kortfilmen er endnu ikke udgivet online…